Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Filmer

»Alla - A- B- C- D- E- F- G- H- I- J- K- L- M- N- O- P- Q- R- S- T- U- V- W- X- Y- Z- Å- Ä- Ö


Bakpulverbröd
Ett gott matbröd som går fort att baka
Dukning
Här visas ett standardsätt att duka ett kuvert.
Enzymatisk brunfärgning
Tips för att bevara färgen hos frukt och grönsaker som lätt missfärgas
Groddning
En enkel beskrivning på hur du groddar själv
Grundläggande servering
Denna film är gjord av Oscar Malm, Ann Hammarqvist och Eric Karlsson, studenter på Kostvetarprogrammet, IKV. Musiken är av Kevin Macleod. Filmen spelades vt2011 under kursen KostB.
Göra egen veganmajonnäs
Här visar en student hur du enkelt gör en majonnäs utan råvaror från djurriket. Du får även ett tips om hur du gör en vegansk Skagenröra.
Göra majonnäs själv
I denna film visar en student hur du enkelt gör din egen majonnäs.
Hacka lök
Ett praktiskt sätt att hacka lök
Handtvätt
Handhygien är A och O i köket. Det här är ett bra sätt att tvätta händerna
Koka bönor
Det är enkelt, billigt och miljösmart att koka bönor själv, istället för att köpa dem på burk
Korskontaminering
En praktiskt förklaring av begreppet
Köttbullar
I denna film visar kocken Tomas hur du gör goda köttbullar.
Purjolök, hantering
Så här förbereder du en purjolök för matlagning.
Smoothie 1
Ett enkelt sätt att göra en blåbärs- och banansmoothie
Sushi
Så gör du lätt egen sushi!
Tallriksmodellen
I denna film beskriver Malin hur du kan använda tallriksmodellen när du planerar din måltid. Filmen visar även att tallriksmodellen är ett flexibelt redskap som kan anpassas efter olika energibehov.
Vinagrettedressingar
Två enkla varianter av vinagrettedressingar
Vitkålssallad
En enkel och god sallad som går fort att göra
   (18 filmer)