Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Pesto

Huvudingrediens:Basilika
Kategori:Snabblagat, Vegetariskt
Energi/portion:740 kcal
Läs mer »
 
Pesto är en klassisk pastasås som med fördel även kan ätas med en bit bröd. Detta är en svensk variant med smak av Västerbottenost och hasselnötter.

Pesto

Detta recept innehåller nötter

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
västerbottensost 20 g -
hasselnötter  20 g 2 msk
olivolja 30 g 2 msk
basilika, färsk 2.5 g -
persilja, färsk 0,25 g 0 krm
vitlöksklyfta 8 g 2 st
salt 3,6 g 0,5 tsk
nymalen svartpeppar efter smak
Servera till
fullkornspasta, okokt 140 g 3,5 dl

svarta bönor, kokta 140 g 2 dl
tomat 160 g 2 st
paprika, gul 70 g 0,75 st
rödlök 70 g 0,5 st
balsamvinäger efter smak
salt efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
ciabattabröd - 2 st
mandarin 110 g 2 st
  Anvisningar
  1. Riv osten på rivjärn. Mät upp alla ingredienser och lägg i allt utom oljan i matberedaren. Det är en smaksak hur länge den ska mixas, hur grovt eller fint man vill ha nöthacket i peston.
  2. Slå sist i oljan, lite i sänder, genom tubröret på mixern medan maskinen snurrar.
  3. Smaka av med nymald svartpeppar.
  4. Servera gärna med pasta samt en bön- och tomatsallad. Cibattabröd är gott till och en frukt blir en bra avrundning på måltiden.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Byt pastan och brödet mot ett glutenfritt alternativ.

Laktos: Laktosfri