Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Spagetti med räkor och ruccola

Huvudingrediens:Räkor, spagetti
Kategori:Snabblagat
Energi/portion:720 kcal
Läs mer »
 

Spagetti med räkor och ruccola

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
spagetti, okokt 220 g -
rapsolja till stekning
vitlöksklyfta 4 g 1 st
röda chilifrukter (torkade och smulade) - 1 st
tigerräkor (skalade och råa) 200 g -
vitt vin 500 g 5 dl
tomatpuré av soltorkade tomater 5 g 5 krm
citron, rivet skal och saft - 0,5 st
ruccola efter smak
havssalt efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
Servera till
baguette, liten - 2 st
bordsmargarin, 40 % 10 g -
kiwi 200 g 2 st
  Anvisningar
  1. Koka spagettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén som får sjuda ett par minuter.
  4. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag, men spara lite av kokvattnet till såsen om den verkar blir för tjock.
  5. Blanda spagettin med såsen och tillstätt citronsaft och hälften av ruccolan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp på tallrikar och strö över citronskalet och resten av ruccolan.
  7. Servera gärna med baguette och en frukt.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Byt pastan och brödet mot ett glutenfritt alternativ.


Laktos: Byt bordsmargarinet mot ett laktosfritt alternativ.