Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Höstsoppa med chiligrädde

Huvudingrediens:Kidneybönor
Kategori:Vegetariskt
Energi/portion:630 kcal
Läs mer »
 

Höstsoppa med chiligrädde

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
vitlöksklyfta 4 g 1 st
purjolök 200 g 1 st
smör eller margarin, till stekning efter smak
kidneybönor, konserverade 200 g 2,5 dl
vatten 400 g 4 dl
mellangrädde 100 g 1 dl
grönsaksbuljongtärning 10 g 1 st
majskorn 170 g 2,5 dl
vitvinsvinäger 5 g 5 krm
salt efter smak
svartpeppar efter smak
sambal oelek efter smak
persilja, färsk efter smak
Servera till
baguette, liten - 2 st
bordsmargarin, 40 % 10 g -
äpple 250 g 2 st
  Anvisningar
  1. Skala och hacka vitlök och strimla purjolök. Fräs vitlök och purjolök i lite smör i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Häll lök, bönor och 1/4 av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden.
  5. Lägg i buljongtärningarna och majskornen. Låt soppan koka några minuter.
  6. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  7. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek.
  8. Servera soppan med en klick sambal oelekgrädde på toppen och lite hackad persilja samt ett gott bröd. Avsluta med en frukt.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Byt brödet mot ett glutenfritt alternativ. Buljongen kan innehålla gluten.

Laktos: Byt smöret, grädden och bordsmargarinet mot laktosfria alternativ.