Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Kycklingspett med rostad kokos

Huvudingrediens:Kycklingfilé
Kategori:Bufférätter
 
 

Kycklingspett med rostad kokos

En sats ger: 10 portioner

Ingredienser Vikt Mängd
kycklingfilé 600 g -
träspett - 20 st
kokosflingor 80 g 40 msk
Marinad
apelsin, rivet skal och saften 175 g 1 st
lime, saft och rivet skal - 1 st
olivolja 30 g 2 msk
salt 3 g 2 krm
svartpeppar 0,5 g 1 krm
  Anvisningar
  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i remsor. Lägg köttet i marinaden och låt stå kallt ca 2- 3 timmar.
OBS! tänk på att vara extra noga med hygienen när man handskas med kyckling.
  2. Lägg träspetten i blöt i kallt vatten i ungefär en timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden och trä upp på spetten.
Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grilla spetten i ugn ca 10 minuter till de är genomstekta.
  5. Innan servering rullas spetten i rostad kokos.
 

Variation på tillagning

Servera gärna en yoghurtsås smaksatt med mango chutney till spetten.