Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Pumpasallad med svartabönor

Huvudingrediens:Pumpa, svarta bönor
Kategori:Festligt, Vegetariskt, Bufférätter
Energi/portion:270 kcal
Läs mer »
 
Pumpasallad med svartabönor, pinjenötter och parmesan

Pumpasallad med svartabönor

Detta recept innehåller nötter

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
pumpa 300 g -
svarta bönor, kokta 100 g 1,5 dl
olivolja 15 g 1 msk
balsamvinäger 6 g 1 tsk
vitlök 1.2 g -
mynta, färsk 2 g -
basilika, färsk 2 g -
dijonsenap 1,2 g 1 krm
pinjenötter  9 g 11 krm
parmesan, hyvlad 30 g -
salt efter smak
peppar efter smak
  Anvisningar
  1. Skär pumpan i valfri form, t.ex. triangleform 3-5 cm långa sidor. Pensla med hälften av oljan och grilla på grillen (eller i en grillpanna) tills de blir mjuka och fått lite färg.
  2. I en stor skål blandas resterande olja, balsamvinäger, vitlök, örter, senap, salt och peppar.
  3. Tillsätt den grillade pumpan och svarta bönorna och låt marinera i rumstemperatur i 2-3 timmar, rör om då och då.
  4. Lägg upp på serveringsfat, strö över pinjenötter, skivad parmesan och servera.