Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Halstrad gös med persiljesky och grönsakssauté

Huvudingrediens:Gös, färsk potatis
Kategori:S.M.A.R.T.-mat, Festligt
Energi/portion:448 kcal
Läs mer »
 
Sommarinspirerad fiskrätt med färsk potatis.

Halstrad gös med persiljesky och grönsakssauté

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
färskpotatis 400 g 4,5 st

Grönsakssauté
rödlök 50 g 0,25 st
zucchini 100 g -
champinjoner, färska 100 g -
olivolja till stekning
salt efter smak
peppar efter smak

Persiljesky
vitlök 3 g -
olivolja till stekning
grönsaksbuljong 100 g 1 dl
äppelcidervinäger 10 g 10 krm
persilja, färsk 4 g 0,5 dl
flytande margarin 10 g 10 krm
salt efter smak
peppar efter smak

Gös
gösfilé 300 g -
  Anvisningar
    Potatis
  1. Tvätta potatisen väl och koka den på svag värme så att den inte spricker, ta av från spisen och låt den stå och dra klart de sista minuterna.
    Grönsakssauté
  2. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnorna med en liten sked, skär sedan i 0.5 cm tjocka halvmånar. Dela champinjonerna i mindre bitar.
  3. Stek grönsakerna i olivolja och smaka av med salt och peppar.
    Persiljesky
  4. Hacka vitlöken och fräs den i en liten kastrull i olivolja utan att den får någon färg. Tillsätt buljong och vinäger, låt koka i ca 5 minuter.
  5. Grovhacka persiljan och lägg den i såsen, tillsätt margarinet och kör med en mixerstav till en jämn grön sås. Smaka av med salt och peppar.
    Gösfilé
  6. Stek gösfilén gyllenebrun på båda sidorna i lite olivolja. Salta och peppra.
    Servering
  7. Servera fisken med grönsakssautén, persiljesåsen och nykokt potatis.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Byt brödet mot ett glutenfritt alternativ.