Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Fyllda endiveblad med jordärtskockschips

Huvudingrediens:Pumpa, avokado, kidneybönor
Kategori:Festligt, Vegetariskt
Energi/portion:186 kcal
Läs mer »
 
En färgglad och fräsch vegansk förrätt

Fyllda endiveblad med jordärtskockschips

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
Pumpapuré
pumpa 226 g -
vitlöksklyfta 8 g 2 st
olivolja 3,2 g 3 krm
citronjuice, färskpressad 1 g 1 krm
svartpeppar efter smak
salt efter smak
Jordärtskockschips
jordärtskocka 100 g 3,5 st
olivolja 3,2 g 3 krm
flingsalt efter smak
Marinerade kidneybönor
kidneybönor, konserverade 62 g 0,75 dl
olivolja 3,2 g 3 krm
balsamvinäger 3,8 g 1 tsk
persilja, färsk 0,25 g 0 krm
salt 0,25 g 0 krm
svartpeppar 0,2 g 0,5 krm
paprikapulver 0,4 g 1 krm
Avokadodip
avokado 55 g 0,5 st
vitlök 2 g -
citronjuice, färskpressad 5 g 5 krm
sojayoughurt 0,25 g 0 krm
salt efter smak
svartpeppar efter smak
cayennepeppar efter smak
Till servering
endivesallat 24 g -
  Anvisningar
    Pumpapuré
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär pumpan i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med de oskalade vitlöksklyftorna.
  3. Baka i ugnen tills pumpan mjuknat, ca 10-15 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
  4. Skär bort skalet på pumpan och placera fruktköttet i en skål. Pressa ut vitlöken ur skalet och mixa med pumpan och övriga ingredienser.
    Jordärtskockschips
  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Skölj jordärtskockorna noga och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin eller sidan av ett rivjärn.
  3. Placera skivorna på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.
  4. Sätt in plåten i övre delen av ugnen och baka dem tills de lite färg, ca 10 minuter. Öppna sedan ugnen på glänt i ca 5 minuter tills chipsen är krispiga men inte brända.
    Marinerade kidneybönor
  1. Skölj bönorna noga och lägg i en skål.
  2. Hacka persiljan och tillsätt den och övriga ingredienser och blanda noga. Ställ gärna svalt några timmar innan servering.
    Avokadodip
  1. Gröp ur avokadon och mosa den noga med en gaffel i en skål.
  2. Pressa vitlök och tillsätt med övriga ingredienser och blanda noga.
    Till servering
  1. Skölj endivesalladen och dra loss bladen.
  2. Placera rörorna på 2 endiveblad per portion och servera med jortärtkockschipsen bredvid.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Receptet är glutenfritt.

Laktos: Receptet är laktosfritt.