Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Pesto med västerbottensost

Huvudingrediens:Bas
Kategori:Snabblagat, S.M.A.R.T.-mat, Festligt, Vegetariskt
Energi/portion:141 kcal
Läs mer »
 
Härlig pesto med smak av svensk västerbottensost

Pesto med västerbottensost

Detta recept innehåller nötter

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
västerbottensost 24 g -
vitlök 2 g -
pinjenötter  12 g 1 msk
basilika, färsk 20 g -
rapsolja 12 g 12 krm
salt 4 g 0,5 tsk
citronjuice, färskpressad 8 g 8 krm
  Anvisningar
  1. Riv osten med ett rivjärn.
  2. Skala och skär vitlöksklyftan i mindre bitar.
  3. Häll i den rivna osten, vitlöken och resten av ingredienserna i en mixer och mixa till en slät röra. Alternativt häll ingredienserna i en behållare och mixa till en slät röra med hjälp av en stavmixer.
  4. Servera gärna peston kall till en god pasta.
 

Variation på tillagning

För nötfri pesto ersätt pinjenötterna med solroskärnor.

För mjölkallergiker uteslut osten och öka mängden övriga ingredienser.

Allergianpassning

Laktos: Hårdost som är lagrad mer än 3 månader anses var laktosfri.