Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Vegansk moussaka

Huvudingrediens:Potatis, aubergine, squash
Kategori:Vegetariskt
Energi/portion:637 kcal
Läs mer »
 
Moussaka med bönröra och tofuost

Vegansk moussaka

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
potatis, okokt 340 g 4 st
aubergine 140 g -
squash 140 g 0,5 st
paprika, röd 60 g 0,5 st
gul lök 60 g 0,5 st
vitlök 4 g -
salt efter smak
svartpeppar efter smak
kanel efter smak
muskotnöt, malen efter smak
tomatpuré 40 g 2,5 msk
soja vispgrädde 26% 50 g 0,5 dl
vatten 50 g 0,5 dl
tofu silken-typ 112 g -
Bönröra
persilja, färsk 0,25 g 0 krm
vitlök 2 g -
kidneybönor, konserverade 130 g 1,75 dl
kikärter, konserverade 130 g 2,25 dl
olivolja 8 g 8 krm
sambal oelek 4 g 1 tsk
citronjuice, färskpressad 8 g 8 krm
  Anvisningar
  1. Tvätta alltid händerna innan du lagar mat.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatisen, aubergine och squash. Skala potatisen. Skär potatis och grönsaker i tunna skivor. Sprid ut skivorna i en ugnssäker form och salta. Baka i ugnen ca. 20 minuter.
  3. Skölj paprikan. Finhacka paprika, lök och vitlök. Värm olivoljan i en stekpanna, fräs grönsakerna några minuter. Krydda med salt, peppar, kanel och muskotnöt efter smak. Tillsätt tomatpuré och rör om.
  4. Bönröran görs i matberedare. Hacka persiljan och vitlöken fint. Häll bönor och ärter i matberedaren. Tillsätt persilja, vitlök, olivolja och sambal oelek. Pressa i citronen och mixa tills konsistensen blir slät.
  5. Smörj en stor ugnssäker form. Lägg 2/3 av den förbakade potatisen, auberginen och squashen i ett lager på botten. Blanda ut sojagrädden med lite vatten och häll vätskan över grönsaksblandningen. Lägg bönröran ovanpå, och därefter den stekta paprika-lökröran. Lägg över de sista potatis-, aubergine- och squashskivorna. Toppa med tofuost (17% fetthalt). Osten gör att moussakan håller ihop mer och ger den en rund och krämig smak.
  6. Grädda moussakan i ca 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills osten smält helt och fått lite färg.
  7. Servera med en sallad och bröd.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Byt brödet mot ett glutenfritt alternativ.

Laktos: Naturligt laktosfri och fri från mjölkprotein.