Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Majs & bovetetortilla

Huvudingrediens:Majsmjöl
Kategori:Snabblagat, Vegetariskt, Bröd
Energi/portion:391 kcal
Läs mer »
 
Tortillabröd gjord på majs & bovetemjöl.

Majs & bovetetortilla

En sats ger: 10 st

Ingredienser Vikt Mängd
majsmjöl 70 g -
bovetemjöl 30 g 0,5 dl
pofiber 15 g -
fiberhusk 15 g -
salt 7 g 1 tsk
vatten 250 g 2,5 dl
  Anvisningar
  1. Tvätta händerna och torka noggrant.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en ren bunke/skål.
  3. Tillsätt vattnet och vispa ihop med en elvisp i ungefär en minut till en len smet.
  4. Låt smeten vila under en handduk i 15 min.
  5. Torka av din arbetsyta och tvätta händerna. Häll ut lite majsmjöl för utbakning. Använd en glutenfri kavel för att undvika korskontaminering av vetemjöl.
  6. Dela upp degen i 10 delar och kavla ut varje del tills den blir så tunn du önskar.
  7. Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelhög värme, ca en minut per sida.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Glutenfri

Laktos: Laktosfri