Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:




Stekt strömming

Huvudingrediens:Stömming
Kategori:Traditionellt, S.M.A.R.T.-mat
Energi/portion:640 kcal
Läs mer »
 
Strömming är S.M.A.R.T. och en underskattad smaksensation!

Stekt strömming

Antal portioner:

Ingredienser Vikt Mängd
strömmingsfiléer, dubbla 250 g -
salt 2 g 1,5 krm
Fyllning
persilja, färsk efter smak
dill efter smak
gräslök efter smak
kaviar efter smak
Panering
salt 3 g 2 krm
grovt rågmjöl efter smak
margarin till stekning
Servera till
potatismos 400 g -
morot 120 g 2 st
knäckebröd - 2 skivor
bordsmargarin, 40 % 10 g -
  Anvisningar
  1. Lägg strömmingarna med köttsidan upp och salta.
  2. Hacka örterna och blanda med kaviar och fördela på halva antalet filéer. Lägg sedan ihop strömmingarna två och två till flundror. Vänd dem i paneringen.
  3. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.
  4. Lägg i fisken och stek på måttlig värme så att paneringen inte bränns. Stek i 3-4 minuter på varje sida.
  5. Servera gärna med potatismos, morotsstavar, hårt bröd och cirtonvatten.
 

Variation på tillagning

Halva mängden margarin kan bytas ut mot majsolja.

Allergianpassning

Gluten: Byt rågmjölet och brödet mot glutenfria aternativ.


Laktos: Byt margarinet mot ett laktosfritt alternativ och gör ett laktosfritt potatismos.