Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:



Den 31 december 2019 kommer den webbaserade versionen av Hemmets kokbok att upphöra. Om du har favoritrecept så passa på att ladda ner dem innan dess. Har du frågor om kokboken så kan du maila ansvarig utgivare Kristjan Aunver, kristjan.aunver@ikv.uu.se.


Mint coccacino

Huvudingrediens:Espresso, mjölk
Kategori:Drycker
 
 
Kaffedryck med smak av mint och choklad.

Mint coccacino

En sats ger: 1 glas

Ingredienser Vikt Mängd
espresso, dubbel - 1 st
lättmjölk 150 g 1,5 dl
mintchokladsyrup 20 g 1 msk
vispgrädde efter smak
chokladsås efter smak
mintströssel efter smak
  Anvisningar
  1. Brygg en dubbel espresso av nymalda espressobönor.
  2. Vispa mjölk och fyll glaset.
  3. Häll i mintchokladsyrup och toppa sedan med vispgrädde, chokladsås samt mintströssel.
 

   

Allergianpassning

Gluten: Glutenfri

Laktos: Byt mjölken, grädden och chokladsåsen mot laktosfria alternativ. Läs på innehållsförteckningen på mintchokladsyrupen.