Inloggning

Användarnamn:

Lösenord:



Den 31 december 2019 kommer den webbaserade versionen av Hemmets kokbok att upphöra. Om du har favoritrecept så passa på att ladda ner dem innan dess. Har du frågor om kokboken så kan du maila ansvarig utgivare Kristjan Aunver, kristjan.aunver@ikv.uu.se.


Divyas kokosglass med bär

Huvudingrediens:Kokosmjölk
Kategori:Festligt, Exotiskt, Vegetariskt, Efterrätter
 
 
Kokosglass med bär. Gott till fest och vardag. Glassmaskin behövs vid tillagningen.

Divyas kokosglass med bär

En sats ger: 4 portioner

Ingredienser Vikt Mängd
kokosmjölk 400 g 4 dl
ljus sirap 60 g 3 msk
vaniljsocker 3 g 4,5 krm
salt 1 g 0,5 krm
blåbär 80 g 1,25 dl
hallon 80 g 1,5 dl
jordgubbar 80 g 1,5 dl
  Anvisningar
  1. Vispa samman kokosmjölken med sirap, vaniljsocker och salt. Kokosmjölken bör vara vara kyld.
  2. Häll smeten i glassmaskinens skål och bered glassen enligt instruktionerna för glasmaskinen.
  3. Om glassen är för mjuk häll över i en behållare och ställ in i frysen i ca 1-2h.
  4. Servera tillsammans med blåbär, hallon och jordgubbar.
 

Variation på tillagning

Ändra frukter efter säsong.

Allergianpassning

Laktos: Kan med fördel ätas av laktosintoleranta.